Vishandel Mark en Carla
presenteerd met trots onze website waarmee wij nog meer in kunnen spelen op de wensen van onze klanten. Dat is niet het enige waar wij trots op zijn. Veel belangrijker is dat Vishandel Mark en Carla steeds meer trouwe klanten telt. Men ontdekt dat het kopen van vis bij Vishandel Mark en Carla volop voordelen biedt.
Wij verkopen een uitgebreid assortiment van gebakken vis, verse vis, en gerookte vis. Ook kunt u bij Vishandel Mark en Carla terecht voor heerlijke visschotels, zalm-en garnalensalades.
We zien u graag terug aan de verkoopwagen namens,
Vishandel Mark en Carla.
(+31) 06 126 695 21

Baflo - Heerestraat (Coop)
woensdag 11:00 - 18:00 uur

Winsum - Welkoop (Het Aanleg)
donderdag 11:00 - 18:00 uur
zaterdag 11:00 - 18:00 uur

Scheemda - Vredenhovenplein
donderdag 12:00 - 18:00 uur
vrijdag 11:00 - 18:00 uur
zaterdag 11:00 - 18:00 uur

Kloosterburen - RK. Kerk
Vrijdag 11:00 - 13:00 uur

Leens - Winkelcentrum De Marren
vrijdag 14:00 - 19:00 uur


Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat het eten van vis essentieel is voor een gezonde levensstijl.
Met name vette vissoorten zoals haring en makreel zijn rijk aan vitaminen, mineralen en de gezonde Omega-3 vetzuren. Deze vetzuren hebben een bijzonder goede invloed op hart- en bloedvaten en zijn essentieel voor het ontwikkelen van de hersenen. Onderzoeken hebben aangetoond dat regelmatig vis eten de kans op gezondheidsproblemen kleiner maakt. De Voedingsraad adviseert daarom om 2x per week vis te eten waarvan minimaal 1x vette vis.
Waarom is vette vis gezond?
De vetzuren in vis (omega-3-vetzuren) beschermen tegen hart- en vaatziekten.
Het advies is daarom om 1 keer per week vis te eten. Met name vette vis bevat veel gunstige vetzuren. Denk hierbij aan zalm, haring, makreel of sardines.
"Vis is goed voor iedereen!". Vis bevat namelijk veel eiwitten, mineralen en vitaminen. Deze voedingswaarden verschillen uiteraard per vissoort en zijn daarnaast afhankelijk van de wijze van bereiding. Vis en visproducten leveren verschillende waardevolle voedingsstoffen. Zij zorgen bijvoorbeeld voor eiwit van hoge kwaliteit, voor een uitstekend soort vetten, vitaminen (A, B, D) en mineralen (waaronder jodium).


